Terrortámadás Londonban – 6 halott, 3 tettest lelőttek

Újabb terrortámadást hajtottak végre szombaton este Londonban. A jelenlegi hírek szerint hat halottja van a merényletnek, három tettest pedig lelőttek a rendőrök. Vasárnap délelőtt ülésezik a válságtanács.

Szombaton este egy fehér kisteherautó belehajtott a tömegbe London belvárosában. A terroristák kiugrottak a járműből és késsel támadtak a járókelőkre. Három terroristát lelőttek. A terrorelhárítás megnövelte a London belvárosában járőröző rendőrök számát. A támadás hírére Theresa May miniszterelnök visszatért a Downing Street 10-be, ahol vasárnap délelőtt ülésezik a válságtanács.

London belvárosában néhány hónapja már volt hasonló terrorakció, nemrég pedig Manchesterben robbantotta fel magát egy iszlamista merénylő egy popkoncert után. 22-en meghaltak. Ariana Grande amerikai énekesnő vasárnap újra Manchesterben ad koncertet, melynek teljes bevételét az áldozatok javára fordítják. Nagy-Britanniában hamarosan választásokat tartanak és a terrorizmus szakértői nem tartják kizártnak, hogy a terroristák épp emiatt időzítették akcióikat erre az időszakra.

Az Iszlám Állam a terrorakciókkal polgárháborús feszültséget igyekszik teremteni azokban az országokban, ahol jelentős muzulmán közösség él. A muzulmánok döntő többsége elveti a terrorista módszereket. Londonnak például muzulmán polgármestere van, aki nemcsak, hogy elítéli a terrorista módszereket, de igyekszik mozgósítani a muzulmán közösséget a fanatikus iszlamista csoportokkal szemben.

Fotó: The Sun

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez