Kalapáccsal támadt a rendőrökre egy férfi a Notre Dame-nál

A támadót lelőtték. Egy rendőr sérült meg a népszerű nevezetesség előtt Párizsban, a környéket lezárták.

Ma délután a párizsi Notre Dame előtt támadt rá egy férfi az ott szolgáló rendőrökre egy kalapáccsal. Yves Lefebvre, a rendőrség szóvivője elmondta: “A férfi megtámadta az egyik rendőrtisztet, kivett egy kalapácsot a táskájából, és azzal mért ütést a rendőr fejére. Kollégája azonban látta az esetet, és meglőtte a támadót.”   Az ott tartózkodó szemtanúk a BFMTV-nek nyilatkozva arról számoltak be, hogy egy férfi feküdt a földön, mozdulatlanul.

A The Guardian beszámolója és a hivatalos tájékoztatás szerint egy rendőr sérült meg, a helyszínre érkező mentősök őt elszállították, a támadó pedig túlélte a lövést, ő szintén kórházba került. Egy amerikai turista, aki éppen a katedrálisban volt az eseménykor, a Twitterén azt írta, hogy a rendőrök arra szólították fel a bent tartózkodókat: tegyék fel a kezüket. Ezt követően evakuálták a helyszínt. A hatóság arra kérte az embereket, maradjanak távol a környéktől, amelyet most le is zártak – addig, amíg megbizonyosodnak róla, hogy nincs további veszély.

Párizsban magas terrorkészültség van életben az elmúlt évek terrorcselekményei miatt. Legutóbb áprilisban nyitott tüzet egy férfi a rendőrség egyik járművére a Champs Élysées-en, előtte a Louvre-nál, és az Orly repülőtéren volt támadás. Párizs legfőbb nevezetességeinél ezért nagy számban van jelen a rendőrség, akik egyben a merényletek fő célpontjai is voltak a francia fővárosban a közelmúltban..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez