Megtiltották a turistáknak a fotózást egy svájci faluban

Bergünben új szabályok vonatkoznak a látogatókra: nem készíthetnek felvételeket az ottlétük alatt, a lakosok és a vezetés ugyanis nem akarja, hogy azok, akik csak a közösségi médiumokon láthatnak ilyen tájakat, rosszul érezzék magukat.

Hétfőn döntött róla a festői szépségű svájci falu, Bergün vezetése, hogy a jövőben megtiltják a fényképezést a turistáknak. Hogy miért? Mert szerintük a közösségi médiumokra pillanatok alatt felkerülő képek inkább ártanak, mint használnak. Azok ugyanis, akik nem tehetik meg, hogy ilyen gyönyörű helyekre utazzanak, rosszul fogják érezni magukat. Ezért inkább ne töltsön fel senki fotót Bergünből. Aki mégis megszegi a szabályt, annak egy szimbolikus összeget, öt svájci frankot kell majd fizetnie – közölte a faluvezetés.

Azok a szerencsések, akik ott laknak, minden nap élvezhetik a természet szépségeit, és ők azt szeretnék, ha mások is el tudnának látogatni oda, hogy saját szemükkel lássák a helyszínt. A képmegosztókon azonban nem szeretnék viszont látni az ott készült felvételeket, mert az több kellemetlenséget okoz, mint amennyi örömöt – a bergüniek pedig törődnek mások érzéseivel – mondta a polgármester a The Local svájci kiadásának.

Fotó: Bergün/Bravuogn Tourist Office

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez