Radioaktív nyaralás: hostelt nyitottak Csernobilban

A szovjet időket idéző szálló mindössze 14 kilométerre van az egykori atomkatasztrófa helyszínétől. A beruházás mögött az ukrán kormány áll.

A világ legradioaktívabb helyén nyílt szálláshely a közelmúltban: a turisták június  elejétől már Csernobilban is eltölthetnek egy éjszakát, egy 50 fő befogadására képes, az egykori szovjet időket idéző hostelben – mindössze 14 kilométerre az 1986-os atomkatasztrófa helyszínétől. Az első – amerikai, új-zélandi és dán – vendégek a héten már meg is érkeztek a Hostel Polissyába – írja a The Telegraph.

000ch

Csernobilba azonban nem a pihenésért, sokkal inkább kalandvágyból utaznak az emberek. A “Zónán” belül ugyanis minden úgy fest, mint 1986. április 26-án – elhagyatott házak, üres iskolák, akár egy szellemvárosban. Ez pedig mágnesként vonzza a turistákat, akik külön engedéllyel a tragédia helyszínének közvetlen közelébe is merészkedhetnek.

000ch2

Így az erőműtől mindössze 5 kilométerre található Pripjaty városába, ahol még mindig magas a radioaktív szennyezés mértéke. Mégis egyre többen érkeznek ide, így felmerült az igény új szálláshelyek kialakítására. A most nyílt szállót is bővíteni szeretnék, remélik, hogy meg tudják duplázni az ágyak számát. Luxusra azonban senki ne számítson: mindössze egy csernobili logóval ellátott ágynemű, törülköző és szappan várja a látogatókat.

000ch3

Fotó: ukraine-kiev-tour.com

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez