Elitkommandó vigyáz a Tour de France indulóira és nézőire a verseny alatt

A hatóságok mindent megtesznek, hogy megelőzzenek egy esetleges terrortámadást, ezért magasfokú rendőri készültséggel indítják az eseményt.

23.000 rendőr ügyel majd a szombaton Düsseldorfban startoló Tour de France idei szériájának ideje alatt a versenyzőkre és a nézőkre – jelentette be a francia belügyminisztérium. A verseny igazgatója, Christian Prudhomme az AFP-nek nyilatkozva azonban megnyugtatta az embereket, hogy a magasfokú terrorkészültség ellenére még mindig inkább a versenyen előforduló balesetek jelentik a nagyobb veszélyt, mint a terroristák. Ez nem meglepő, hiszen hatalmas tömegek kíváncsiak az országúti kerékpárosok leghíresebb megmérettetésére, ami gyakran okoz bonyodalmat: idén körülbelül 12 millió szurkolóra számítanak a különböző szakaszokon és a versengésben sem ritkák a balesetek, gyakoriak a bukások.

Az indulók 3500 kilométert fognak tekerni a háromhetes versenyen, és az ő biztonságukra is külön ügyelnek majd. Egy francia elitkommandó kíséri majd őket, ennek tagjai bármilyen fenyegetettség során rögtön közbe tudnak majd lépni. A csapat egyik része helikopteren ül majd, a másik része pedig a szárazföldön követi a világ legjobb országúti kerékpárosait. A verseny befutóján pedig szintén nagy erőket mozgósítanak, az ugyanis, mint minden évben, július 23-án is a Champs Élysées-n lesz, ahol már tavasszal történt terrortámadás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez