Afrika legmagasabb felhőkarcolója épül Nairobiban

Uhuru Kenyatta kenyai elnök már le is tette az épület alapkövét, a munkálatok pedig nagy erőkkel folynak a kenyai fővárosban, hogy határidőre elkészüljön a kontinens legmagasabb felhőkarcolója.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2019 decemberében már át is adják a Pinnacle Tower-t, amelyet 300 méter magasra terveztek. Ezzel pedig ez lenne Afrika legmagasabb épülete, messze lekörözné a 223 méteres johannesburgi Carlton Centre-t, amely már több évtizede büszkélkedhet ezzel a címmel. A nagyratörő projekt tényleges költségvetéséről annyit tudni, hogy két dubaji befeketető cég 200 millió dollárral szállt be az építkezésbe. A kivitelezést pedig a kínai állami tulajdonban lévő CSCEC nyerte el, amely már több projektet is végrehajtott Afrikában. Ők építették egyébként az Afrikai Unió székházát is az etióp fővárosban.

pinnacle

A Pinnacle Tower Nairobi rendkívül gyorsan fejlödő és növekvő Upper Hill negyedében épül. Ez  egyben a főváros üzleti negyede is. A felhőkarcoló ezért nem csak luxuslakásoknak adna otthont, hanem irodáknak és üzleteknek is. Az érdeklődés pedig hatalmas. A Világbank és a CISCO Systems már be is jelentkezett néhány emeletre. A Hilton pedig már megállapodást is aláírt arról, hogy egy 255 szobás szállodát szeretne üzemeltetni a felhőkarcolóban, amelyben szórakoztatóközpont és helikopterleszálló is lesz.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez