Eljött a robotzsaruk ideje Dubajban – videó

Kevesebb hús-vér járőrt és több robotzsarut szeretne az utcákon látni a dubaji rendőrség, ezért már az év végén bevetheti az O-R3-as önjáró kiskocsit.

Első ránázésre egy aranyos játékautóra hasonlít a szingapuri fejlesztésű O-R3 típusú önjáró robotkocsi, amit pár napja mutatott be a dubaji rendőrség. A kis robot azonban komoly képességekkel rendelkezik, melyekkel nagy hasznára válhat a rendőröknek. Az önjárót ugyanis 360 fokos kamerával szerelték fel, ami mindent lát és érzékel. Emellett egy biometrikus szkenner segítségével könnyen tudja azonosítani a körözés alatt álló személyeket, de képes arra is, hogy gyanús tárgyakat ismerjen fel.

Az O-R3 többféle feladatra is beprogramozható. Koordináták segítségével folyamatosan megfigyelés alatt tud tartani egy területet és ha kell, akkor üldözésben is részt tud venni. Az egyik titkos fegyvere viszont egy mini drón, amit bárhol, bármilyen körülmények között képes a levegőbe repíteni. A tervek szerint az év végére már szolgálatba állna pár darab a robotzsaruból, 2030-ra pedig legalább a járőrök negyedét szeretnék ezekkel az eszözökkel helyetesíteni a városban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez