Rendőri vizsgálat a migránsokat támogató pap ellen

Értesítést kaptam az ügyészségtől Trapaniból (Szicília), hogy vizsgálat indult ellenem – nyilatkozta a sajtónak Don Mosé, akit korábban a Nobel-békedíjra is esélyesnek tartottak.

Mussie Zeraiként 15 éves korában érkezett a koldusszegény Eritreából Olaszországba. 45 éves korában kezdte meg tanulmányait a papi szemináriumban. Papként a migránsok egyik fő támogatója volt. A telefonszáma megvolt minden északkelet-afrikai migránsnál. A pap arra hivatkozik, hogy maximálisan együttműködött az olasz parti őrséggel annak érdekében, hogy minél kevesebb migráns vesszen a tengerbe. Egyidejűleg együttműködött nemkormányzati szervezetekkel is, melyek szintén a migránsokat segítették.

Az olasz hatóságok most néhány ilyen szervezet ellen indítottak vizsgálatot, mondván: a nemkormányzati szervezetek egy része együttműködik az embercsempészekkel Líbiában. Az Orvosok határok nélkül szervezet emiatt jelezte is, hogy felfüggeszti a tevékenységét ezen a téren. Don Mosé elítélte az olasz hatóságok akcióját a nemkormányzati szervezetek ellen. “Olyan ez, mintha az orvosokat hibáztatnák a betegség miatt! Nem a tüneteket, hanem az okokat kell megszüntetni!” – hangsúlyozta az eritreai pap, aki ellen vizsgálat indult Itáliában a migránsok támogatása miatt.

A pápa támogatja azokat a papokat és szervezeteket, melyek igyekeznek segíteni a migránsokat. Akik viszont oly nagy számban érkeznek Itáliába, hogy az már gondot okoz az országnak. Olaszország baloldali kormánya ezért megállapodott Líbia parti őrségével arról, hogy ők állítják meg a migránsáradatot és így az nem jut el Európába. Hasonló az elképzelése Macron francia elnöknek, aki Líbiában akar létrehozni olyan menekültközpontokat, ahol elbírálhatják a migránsok kérelmeit, így azok nem jutnának el Európába.

Fotó: yahoo

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez