Marseille – nem terrorakcióként kezelik

Járókelők közé hajtott a buszmegállóban egy Renault Master sofőrje Marseille-ben. Egy nő meghalt és egy súlyos sebesült is van.

Rendőri hajsza után a sofőrt elfogták Marseille-ben a régi kikötő közelében. A kihallgatás megkezdődött. Egyelőre senki sem tudja, hogy a sofőr drogos volt-e vagy elmebeteg, esetleg terrorista. Az ügyészség szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy iszlamista terrorakció történt volna Marseille-ben.

Tavaly július 14-én Nizzában hajtott a tömegbe egy fagylaltoskocsi. Az iszlamista terrorista akciója következtében több mint nyolcvanan meghaltak. Akkor az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget a francia nemzeti ünnepen elkövetett terrorakcióért. A múlt héten Barcelonában és egy másik katalán városban követtek el hasonló terrorakciót. Marseille-ben jelentős muzulmán közösség él, ez hátországot jelenthet egy terrorista csoportnak. Franciaországban még mindig érvényben van a rendkívüli állapot, melyet a 2015 őszi párizsi merényletek kapcsán rendeltek el. Emmanuel Macron köztársasági elnök megválasztása után jelezte: az ősszel fel kívánja oldani a rendkívüli állapotot, ha addig nem következik be újabb iszlamista terrorakció Franciaországban.

Fotó: Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez