Német alkancellár: az Európai Unió szétszakadhat!

Erről nyilatkozott a Német Szociáldemokrata Párt vezetője a Der Spiegelnek. Sigmar Gabriel, aki jelenleg gazdasági miniszter és alkancellár Németországban, valószínűleg Angela Merkel kihívója lesz az idei választásokon.

Azt kérdeztem a kancellár asszonytól: mi a fontosabb, az, hogy Franciaország ne lépje túl fél százalékkal sem a megengedett deficithatárt vagy az, hogy Marine Le Pen ne jusson hatalomra Franciaországban?! A kancellár asszony még mindig adós a válasszal – hangsúlyozta a szociáldemokraták vezetője. Merkel kancellár kitart a pénzügyi szigor mellett, míg a szociáldemokraták amellett kampányolnak, hogy fontosabb a munkavállalók érdeke, mint a pénzügyi egyensúly.

Vajon akarnak-e a németek pénzt adni más uniós államoknak a pénzügyi gondok megoldására? – tette fel a kérdést a Der Spiegel. Tisztában vagyok vele, hogy ez a téma rendkívül népszerűtlen Németországban. De azzal is tisztában vagyok, hogy ha ez így megy tovább, akkor az Európai Unió szétszakadhat! – hangsúlyozta a szociáldemokraták vezetője, aki valószínűleg Angela Merkel kancellár kihívója lesz az őszi választásokon Németországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez