Vöröshangya-bolyok hajóznak Houston elárasztott utcáin – videó

Harvey, a hurrikán immár elhagyta Texast és Louisiana államban pusztít, de Houston városa ötödik napja víz alatt áll.

Az USA negyedik legnagyobb városában, melynek lakossága több mint 5 millió, felvetődött, hogy a hurrikán elől ki kellene költöztetni a veszélyeztetett polgárokat. Ez lehetetlen – közölte a polgármester, aki arra utalt, hogy ilyen sok embert nincs hova költöztetni Amerikában sem. Hasonlóképp nyilatkozott a másik fenyegetett város, New Orleans polgármestere is. Houstonban végül csak 30 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A halálos áldozatok száma 20 fölött van.

Menekülésre kényszerültek a város szimbólumának számító és korántsem veszélytelen vöröshangyák is Houstonban. Egész hangyabolyok keltek útra. A hangyák összekapaszkodnak és így tutajt alkotnak. Középre és legfelülre helyezik el a királynőt és a lárvákat. Ilyen módon messzire hajózhatnak és akár hónapokig is képesek a túlélésre.

Az emberek távolról sem ennyire szívósak Texasban. A kormányzó szerint több milliárd dollár a kár. Az olaj kitermelése is visszaesett. Nőtt viszont az olaj ára, hiszen senki sem tudja, hogy Texas, az USA egyik legjelentősebb olajtermelője mikor lesz képes újra ugyannyi olajat küldeni a globális piacra, mint a Harvey hurrikán előtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez