Még mindig bagdadi börtönben van az Iszlám Állam 16 éves német mesterlövésznője

Irak miniszterelnöke arról beszélt ma az AP hírügynökségnek, hogy a júliusban Moszulban elfogott Linda Wenzel még mindig egy bagdadi börtönben van és lehet, hogy kivégzik.

Nem tudják, mi lesz a sorsa – közölte Haider al-Abádi. A bíróság hivatott eldönteni, hogy a halálsorra küldi-e a Németországból Irakba szökött tinédzsert. A kormányfő arról beszélt, hogy léteznek olyan törvények, melyek számonkérhetővé tesznek tizenéveseket is, ha azok ártatlan embereket gyilkoltak. Abádi szerint 960 és 1200 között van a Moszul ostroma közben életüket vesztett civilek száma.

A 16 éves Linda Németország keleti részéből, Pulsnitzból szökött meg tavaly nyáron. Férjhez ment egy csecsen dzsihádharcoshoz és együtt küzdöttek az Iszlám Állam fekete lobogója alatt Moszulban. Egy pincében találtak rá egy évvel később, amikor Moszul óvárosából elűzte a hadsereg az iszlamistákat. Történetét ITT írtuk meg.

Az Associated Pressnek adott interjúban Abádi arról is beszámolt, hogy még mindig nem tudnak semmit annak a 39 indiainak a sorsáról, akiket az iszlamisták akkor fogtak el, amikor három évvel ezelőtt lerohanták és erődítményükké tették Irak második legnagyobb városát. Az indiai külügyminiszter még júliusban arról beszélt az indiai munkások hozzátartozóinak, hogy Moszultól északnyugatra, egy börtönben lehetnek a szeretteik, de azt a börtönt azóta már visszafoglalta az iraki hadsereg. Az elrabolt indiaiak egy iraki építővállalat alkalmazásában álltak. Több ezer indiai élt és dolgozott Irakban, mielőtt az ISIS elfoglalta az ország jókora részét. Moszult júliusban, kilenc hónapig tartó ostrom után vették vissza az iszlamistáktól az iraki erők.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Jó helyen van, nem?

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez