Rekord kokainfogás tűzharcban Kolumbiában

Katonák és rendőrök rohantak le egy birtokot Kolumbiában, ahol hét tonna kokaint találtak banán közé rejtve. A banditák nem adták meg magukat, heves tűzharc bontakozott ki. Többen megsebesültek, de halottak nem voltak. Minderről a kormány hadügyminisztere számolt be.

Luis Carlos Villegas elmondta: Kolumbia legnagyobb kokaincsempész bandájára csaptak le. A Clan del Golfo egykori katonákból és rendőrökből áll, akik gengszternek álltak, mert ott jobban lehet keresni. A szélsőjobb jelszavakat hangoztató milícia fénykorában 4.000 tagból állt. Miután a baloldali milícia megegyezett a kormánnyal, már rájuk irányult a legnagyobb figyelem. Létszámuk 1.800-ra csökkent. Az a feladatuk, hogy eljuttassák a kokószállítmányokat Közép-Amerikába, ahonnan aztán az USA-ba viszik a helyi gengszterek.

Kolumbia a világ legnagyobb kokainkereskedője: 96 ezer hektáron folyik az előállítás, mely több ezer embernek ad munkát. Juan Manuel Santos elnök már  többször is kampányt hirdetett a kokóklánok ellen, melyekre most újra lecsaptak. Csakhogy Kolumbiában még mindig a legnagyobb üzlet a kokain…

Fotó: lebukott szállítmányt emelnek ki az Egyesült Államokban / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez