Szuperséf nyit szegénykonyhát Párizsban, Athénban és Burkina Fasóban

600 euróba is belekerülhet egy fogás Massimo Bottoni három Michelin-csillagos éttermében Modenában. A L’Osteria Francescana (ferences vendéglő) tavaly elnyerte a világ legjobb étterme díjat. A szuperséf azonban nem feledkezik meg azokról sem, akik éheznek.

Egymás után nyitja a szegénykonyhákat a világon, ahol a nagyobb publicitás kedvéért művészbarátai dekorálják az éttermet. Pontosabban a refektóriumot. A szerzetesek hívták így azt a helyet a kolostorban, ahol étkeztek.

A szuperséf és csapata gondoskodik róla, hogy a rászorulók minőségi menüt kapjanak a szegénykonyhán. Melynek alapanyaga a kidobott piaci árukból kerül ki! Rio de Janeiróban az olimpia idején nyitottak ilyen refettoriót, mely a pápa támogatását is elnyerte. Ferenc pápa nem véletlenül vette fel Assisi Szent Ferenc nevét: számára a szegények támogatása abszolút prioritást élvez.

Massimo Bottoni mester most az ínyencek Mekkájában, Párizsban akar éttermet nyitni. Utána pedig Görögország és az afrikai Burkina Faso következik. Burkina Faso fekete Afrika egyik legszegényebb országa, így ott a háromcsillagos Michelin-mester szegénykonyhájának különleges jelentősége lesz. Megmutatja az isten háta mögötti térségben nyomorgó afrikaiaknak, hogy a gazdag európaiak olykor készségesen segítenek és a szuperséf konyháján olyan ínyenc fogásokat ehetnek ingyen, melyek 600 euróba kerülnek Európában.

Fotó: készülnek az ételek a szegényeknek Milánóban / expoblogcaritas.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez