Búcsú a Playboy alapítóatyjától – Hugh Hefner 91 éves volt

“Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy a mások álmait éljük!” – ezzel a mondattal vett búcsút a Playboy Hugh Hefnertől, aki végelgyengülésben halt meg Los Angelesben.

Legendás lapját, a Playboyt 1953-ban alapította meg és ezzel nagy szerepet játszott a szexuális forradalomban Amerikában és szerte a világban. A puritán Amerika felfedezhette a kiválóan fényképezett pompás női testeket. A Playboy épp aktuális playmate-je gyakran világsztár lett.

1975-ben, a lap sikereinek csúcspontján 5,6 millió példányban adták el a Playboyt. A digitális forradalom majdnem végzett a szexuális forradalom képeslapjával, mert a  példányszám 2015-re 800 ezerre csökkent. Ekkor váltás következett: véget ért a meztelen nők kora! “Ma már egyetlen kattintással hozzá lehet jutni bármilyen szexuális tartalomhoz az interneten” – indokolta az akkori főszerkesztő a változást. Az új lap immár trendi világpolgári orgánum kívánt lenni és az üzleti eredmények biztatóak.

Maga Hugh Hefner már közvetlenül nem irányította a lapot, mert régóta inkább az élet élvezetének élt. Dúskeblű szőke nők vették körül a Playboy-kastélyban Los Angelesben, ahol végük kilehelte lelkét. Háromszor nősült: utoljára 86 esztendős korában. Neje 60 évvel volt fiatalabb nála. Hugh Hefner egy korszak szimbóluma volt: saját magát pophedonistának tartotta, de közben azért fél szemmel mindig az üzletet figyelte, hiszen az imádott dúskeblű szőkék nem elsősorban a férfiassága miatt rajongtak érte.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez