Nem lesz több pucér nő a Playboy-ban

Újratervezik a Playboy magazint. Jövőre már nem tesznek bele képeket meztelen nőkről.

Az amerikai tulajdonosok azt mondják: nem éri meg. Az internettel idejét múlta a pucérság mutogatása, a pornográf magazinok már korántsem olyan életképesek, mint voltak korábban – írja a New York Times. Az 1970-es évek több mint 5 és fél milliós példányszáma mára 1 millió alá esett a világ egykor egyes számú férfimagazinja esetében is. Mindazonáltal a Playboy továbbra is közli provokatívan pózóló lányok fotóit – csak éppen nem teljesen ruhátlanul.

A döntés állítólag a nyár végén született, amikor a tulajdonosok találkoztak a legendás Hugh Hefnerrel, a most 89 éves alapítóval, aki még ma is főszerkesztőként jegyzi a magazint. Meggyőzték a maguk igazáról, arról, hogy ha bármilyen fajta szexjelenet, amit csak el lehet képzelni, mindössze egyetlen ingyenes klikkelésre van bárkitől, akkor nem éri meg pucér nők nyomtatott képével beszállni a versenybe.

De nem ez az egyetlen újdonság a Playboy háza táján. Leáldozott azoknak a nagyinterjúknak is, amelyek kulturálisan és politikailag is szinte megkerülhetetlenné tették 1953-as alapítása óta a magazint. Az olyan hosszú beszélgetéseknek, mint amilyent például Martin Luther King Juniorral, Malcolm X-szel vagy Jimmy Carterrel készített annak idején a Playboy – írja a BBC New York-i tudósítója, Nick Bryant.

A magazin weboldala már nem is közöl meztelen képeket, részben azért, hogy elérhető legyen a Facebookon vagy a Twitteren is.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez