Berlusconi nejének vissza kell fizetnie 60 millió euró tartásdíjat

Így rendelkezett a bíróság Milánóban, ahol Olaszország egykori miniszterelnöke kérte, hogy exnejét fosszák meg a tartásdíjtól. A válóper során Veronica Lario asszony, aki ma 61 éves, 3 millió eurós tartásdíjat kért egy hónapra, de ezt Berlusconi ügyvédeinek sikerült lealkudniuk 1,4 millió euróra.

Most ezt szüntette meg a bíróság, mondván, hogy az asszonynak nincs joga ugyanolyan magas életszínvonalat követelnie magának, mint amilyen a házasság idején fennállt. Különben is Veronica Lario asszonynak 16 millió eurós vagyont hagyott a férje, nem beszélve az ékszerekről. Ezenkívül egy könyv- és lapkiadót is kapott a Berlusconi birodalomból az egykori feleség. Akire úgy figyelt fel Itália leggazdagabb embere, hogy Veronica Lario félmeztelenül táncolt erotikus színházi produkciókban.

Felesége azért adta be a válópert férje ellen, aki Itália miniszterelnöke volt, mert az fiatalkorú lányokkal ápolt viszonyt. A leghíresebb kapcsolat a 16 éves Karima al Mahrughoz fűzte a most 81 éves Silvio Berlusconit. Emiatt bíróság elé is került, de sikerült megúsznia, mert a marokkói lány vallomása kedvező volt a számára. Aztán per indult ellene, mondván, hogy 10 millió euróval vette meg a számára kedvező vallomást. Ez a per még most is folyamatban van Olaszországban.

Ettől függetlenül Silvio Berlusconi újra akarja kezdeni politikai karrierjét Itáliában. Erre jó esélye is van, hiszen legutóbb Szicíliában a pártja nyerte meg a regionális választást. Persze Szicília nem Itália, de a zűrzavaros olasz belpolitikában egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy újra visszatér a kormányfői palotába Silvio Berlusconi, aki most egy perben visszaszerzett 60 millió eurót exnejétől.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez