Teniszezzen Milánóban egy 16. századi templomban

A barokk épület korábban már koncerthelyszínként is üzemelt. Most a sport szerelmeseit várja.

A milánói Chiesa San Paolo Converso egy 16. századi, szentségétől megfosztott templom, amely leginkább arról híres, hogy falai között már nem imádkoznak, hanem helyette mindenféle közösségi eseményeket szerveznek. Korábban például koncertteremként üzemelt, most pedig sporthelyszínként várja azokat, akik különleges keretek között szeretnének teniszezni.

000ch

A díszes falak között repkedő labdák elég furcsa látványt nyújtanak. Az ötletgazda, Asad Raza szerint azonban a külsőségek mellett szimbolikus jelentése is van az extrém váltásnak, amely a játék során felszabaduló energiákban is tapasztalható. Szerinte ugyanis sikerült megvalósítani azt, hogy a felsőbb üzenetek keresése helyett az új közösségi térben kétirányú kommunikációt folytathatnak a felek – szemben a templom korábbi funkciójával.

000church3

A The Spaces beszámolója szerint a templomban, akárcsak egy hagyományosabb tenisziskolában, edzők is oktatják a játékot, és még jeges tea is várja azokat, akik kipróbálnák az Untitled ( Plot for Dialogue ) – azaz a Névtelen (Párbeszédre nyitott) elnevezésű projektet.

Fotó: Andrea Rossetti – The Spaces

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez