Megint nőknek öltözve támadtak az iszlamisták

Ezúttal Pakisztánban: mindent elfedő lepelben, burkában rohanták le egy mezőgazdasági egyetem kollégiumát Pesavárban.

A rajtaütésben öt ember megsérült, a támadókat két órával később rendőrök és katonák lőtték le – közölte a hadsereg sajtóirodája.

A tálibok szóvivője azt állította, hogy ők állnak a támadás mögött és hogy a kollégium a hadsereg hírszerzésének védett házaként működött.

A fegyveresek motoros riksákon érkeztek, nőknek álcázva. A térségben teljesen elterjedt a burka viselete, így senkinek sem szúrtak szemet – mondja Tahir Khan rendőrfőnök. Megsebesítették az őrt, aztán rálőttek a diákokra is, közülük ötöt kellett kórházba vinni. Az egyik egyetemista azt mesélte a Reuters hírügynökségnek, hogy a kollégiumban körülbelül 400-an laknak, de a háromnegyedük hazautazott a hétvégére. “Álmunkból riasztottak bennünket a lövések. Pillanatokon belül kiugrottam az ágyból, mire a folyosóra értem, már mindenki rohant. Azt kiabálták, hogy a tálibok megtámadtak minket.”

Nemcsak Pakisztánban, a Közel-Keleten is több olyan eset volt, amikor támadó dzsihadisták nőknek álcázva jutottak át ellenőrző pontokon – volt, hogy merényletre készültek és volt, hogy menekültek. Mint az a két fiatal férfi is, akik rendkívül ronda nőként próbált kijutni Aleppó környékén az ostromgyűrűből két évvel ezelőtt.   

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez