Véletlen poligámia? Két férfihoz is hozzáadta a lányát

Szaúd-Arábiában bíróság előtt áll egy apa, aki egyszerre két emberhez adta férjhez a lányát. Mert csak a férfiaknál megengedett a több házastárs.

 A férfi ellen a vád az iszlám jogrend, a saría megsértése és csalás. De mi is történt?

A lány első ízben két hónapja volt férjnél, amikor a férje elköltözött otthonról, a nő pedig visszament a szüleihez. Az Okaz című lap szerint a férjet később felhívta valaki és közölte vele, hogy az asszonya újból férjhez ment. Erre ő telefonon megkereste a második férjet, aki megerősítette, hogy valóban most kötött házasságot a nővel és természetszerűleg már együtt is élnek. A második férj mit sem tudott arról, hogy a felesége már házas volt, sőt az apósa azt állította, hogy a lányának ez az első házassága. A nő viszont bevallotta neki, hogy ő bizony csak a második férfi az életében.

Az első férj aztán még azon melegében, telefonon felvilágosította a másodikat arról, hogy sosem váltak el, vagyis a törvény szerint a nő még ma is  felesége. A sorstársak aztán arra jutottak, hogy közösen feljelentik az apóst. Aki azzal védekezett, hogy az első férj elvált a lányától, csak a papírmunkát nem intézte el. Ez a bíróságot azonban a jelek szerint nem hatja meg.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez