Ingyen homárral lepte meg a szegény családokat egy halász az Egyesült Államokban

Az ajándékozás több éves hagyomány, amit a férfi azért hozott létre, hogy megmutassa a gyermekeinek: a karácsony több, mint egy ajándékokból álló kívánságlista.

Noah Ames az Egyesült Államok Maine államában foglalkozik halászattal, Thomaston városában. Saját járművéből árulja a halakat és tengeri herkentyűket, karácsony táján pedig különleges akcióval kedveskedik a környéken a rászorulóknak. Ingyen homárt kínál ugyanis a legszegényebb családoknak, akik máshogy nem engedhetnék meg maguknak a drága fogást.

Ezt a hagyományt 2013-ban honosította meg, azzal a céllal, hogy megmutassa a gyermekeinek: a karácsony több, mint egy ajándékokból álló kívánságlista. Így az ünnepek alatt kocsijára felkerül az ingyen homár felirat, a hozzá érkezőknek pedig csak arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy hány darab homárt szeretnének hazavinni az ünnepekre. „Szeretnék valamit adni azoknak az embereknek, akik komolyan küzdenek. Ez az egész már túlnőtt rajtam. Jó dolog, aminek már a gyerekek is a részesei” – mondta a halász a Portland Press Heraldnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez