A tengerbe lógva állt meg 168 emberrel a fedélzetén egy repülőgép – videó

Törökországban, a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon repülőterén csúszott ki a leszállópályáról a Pegasus légitársaság Boeing 737-ese. Alig néhány méterre a víztől állt meg.

A fedélzeten lévő 168 emberből senkinek sem esett baja. Viszont sokan pánikba estek, amikor orral a tenger felé csúszott a gép – írja a Reuters. A török Anadolu hírügynökségnek az egyik utas azt mesélte, hogy amikor földet ért az Ankarából érkezett Boeing 737-es, furcsa hangot hallottak. “Az oldalára billent a gép, az orra a betont súrolta, a farrésze felemelkedett. Hatalmas pánik tört ki, az emberek sikoltoztak.”

Amikor végre egy vastag sárréteg megállította a gépet, a kerozin szagát lehetett érezni. “Azt hittük, mindjárt elborítanak bennünket a lángok. Terhes nők és gyerekek is voltak a fedélzeten.” A közösségi médiában megjelent videókon látni, amint a tűzoltók vizet pumpálnak a gépre.

041fa939-823b-48f5-b082-40d92b078a5b_16x9_788x442

“Csoda, hogy túléltük” – mondta egy másik utas. “Eléghettünk volna, felrobbanhattunk volna, a tengerbe veszhettünk volna.”

De végül egyik sem történt. A légitársaság közleménye szerint a Boeing 737-800-as landolás közben letért a kifutópályáról, de a 162 utas, a két pilóta és a négy légiutaskísérő mind sértetlenül úszta meg a balesetet szombaton este.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez