Majdnem 3000 vészhívás: a Youtube kihívások egyre több balesetet okoznak Angliában

Egyre extrémebb helyzetekből kell kimenteniük a bajba került fiatalokat a tűzoltóknak és a mentőknek a videómegosztón elterjedt őrült hóbortok miatt.

A világhálón több milliós megtekintést generálnak azok a videók, amelyeken extrém mutatványokat hajtanak végre az őrült youtuberek, sokszor életüket is kockáztatva. Ha mégis megússzák ép bőrrel, követőikről ez nem mondható el minden esetben: a The Sun  szerint az Egyesült Királyságban tavaly 2.794 alkalommal hívták a 999-es segélyhívó számot, mert rosszul sikerült a Youtube-on látott kísérlet. Ezek a sokszor kihívásként induló akciók néha valódi életveszéllyel járnak.

000temze

Ilyen volt az az eset is, amikor tavaly szeptemberben egy 18 éves fiú beleugrott a Temzébe. Barátjával a vonat tetején utaztak, mikor az áthaladt a folyó felett. Mielőtt azonban átért volna a másik partra a szerelvény, a két fiatal a vízbe vetette magát, ahonnan végül ki kellett menteni őket. Az akciót filmre vették és a videómegosztóra is felkerült, de a következmények sem maradtak el: felfüggesztett börtönbüntetés és 18 hónap a rehabon. A brit közlekedési rendőrség szerint tavaly 41 esetben kellett eljárniuk a Youtube-on közzétett videók miatt.

000yto

Vannak azonban, akik saját otthonukban is képesek életveszélybe sodorni magukat. Decemberben egy fiatal bebetonozta a fejét egy mikrohullámú sütőbe és csak a tűzoltók segítségével tudott kiszabadulni. Ez a videó is a videómegosztóra készült. A segítség még időben megérkezett, most pedig 4.5 milliós megtekintésnél jár a  felvétel, ami a hirdetések után még pénzt is hoz a feltöltőnek. A mutatvány azonban majdnem az életébe került az őrült youtubernek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez