Nyugdíjasok inváziója a randipiacon

Arra vágyom, hogy szenvedélyesen szeressenek! – írja egy 77 éves hölgy, aki egy internetes társkereső oldalon keres párt magának. Az egyik ilyen oldal rövid időn belül 300 ezer érdeklődőt gyűjtött be Franciaország 9 milliós piacán.

A szorgos piackutatók utánanéztek: több mint 9 millió olyan nyugdíjas él jelenleg Franciaországban, aki egyedül van és szenved ettől. A baby boom után így született meg a senior boom. A világháború utáni 20 évben született generáció igyekszik bearanyozni utolsó éveit is. Egyre többen és egyre bátrabban keresnek maguknak párt a világhálón. Számukra áldás az internet, hiszen névtelenséget biztosít…

Silver economy – ezüst gazdaság

Az Egyesült Államokban már nevet is találtak ennek a szenior boomnak. Silver economy: viszonylag jó egészségi állapotban levő nyugdíjas polgártársak keresnek párt – nem egy hétvégére. Ennek a korosztálynak a pénztárcája viszonylag vastag és a többségük maga akarja felélni félretett pénzét. Abból indulnak ki, mint Bill Gates, aki ugyanehhez a nemzedékhez tartozik: a fiatalok csinálják meg a maguk útját!

És mi van a szexszel? A párizsi Le Figaro munkatársa megkérdezett egy jeles doktort, aki a nem egészen ifjú nemzedék szexuális problémáival foglalkozik. A szakértő szerint rég elmúlt az az idő, amikor a nagyi vagy a nagypapi feladta szerelmi szokásait és már csak örült annak, hogy él! A mai szenior generáció egészségi állapota sokkal jobb, mint a régi időkben. Ezért semmi akadálya a szerelmi életnek a szeniorok számára sem. Jellemző, hogy az a társkereső oldal, mely pillanatok alatt 300 ezer szenior érdeklődőt talált, így hirdeti magát: párkapcsolat 50-99 éves férfiak és nők számára.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez