Metoo kampány muzulmán módra

Mi muzulmán nők ne hagyjuk annyiban, ha szexuális zaklatás ér a Hadzs idején a szent helyeken! Ezt javasolta egy amerikai-egyiptomi újságírónő. Mona Eltawahy maga is tapasztalt ilyesmit amikor 15 éves korában részt vett a zarándoklaton Mekkában és Medinában.

Amióta közzétette felhívását, áradnak a panaszok. A legtöbb nő arról számol be, hogy fogdossák a szent helyeken, ahol nagyon nehéz ez ellen védekezni. Minden hithű muzulmán – ha teheti – egyszer az életben elzarándokol Mekkába. Ez a hadzs, mely több mint kétmillió embert mozgósít minden évben a szent ünnepeken.

A női jogvédő szervezetek képmutatással vádolják ezt a muzulmán kezdeményezést, mert az igazi szexuális zaklatás egyáltalán nem a szent helyekre jellemző, hanem a hétköznapi életre. Szerintük a muzulmán nőket a saját családjukban is  gyakran éri szexuális zaklatás, de ez ellen nincsen hol tiltakozni, hiszen a szebbik nem jogait a Korán és a szokásjog alaposan korlátozza azokban az országokban, ahol az iszlámnak hatása van a joggyakorlatra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez