Norvégiában 2021-től betiltják a félautomata fegyvereket

Tavaly nyújtották be a törvényjavaslatot, amit a képviselők többsége támogat az északi országban. Anders Breivik 2011-es mészárlása után 10 évvel léphet életbe a törvény.

A Norvégia kisebbségi kormánya által tavaly benyújtott törvényjavaslatot támogatja a parlament, így 2021-től betiltják a félautomata fegyvereket az északi országban. Erről Peter Frølich, az igazságügyi bizottság tagja számolt be az AFP-nek. A törvény 10 évvel a norvégiai tömegmészárlás után lép majd életbe. A merényletek körülményeit vizsgáló független bizottság 2012-ben kiadott jelentésében már szerepelt javaslatként a lépés, a tiltás azonban a február 14-én elkövetett floridai iskolai lövöldözés után került újra terítékre a norvég törvényhozásban. A norvég vadászok jelentős része jelenleg félautomata fegyvereket használ, az még nem tisztázott, hogy őket hogyan érinti majd a tiltás.

Anders Breivik 2011. július 22-én a norvég főváros kormányzati központjában hajtott végre pokolgépes robbantást, hét embert megölt, majd az Utøya szigetén lévő ifjúsági táborban kezdett ámokfutásba. Ott 69 fiatalt lőtt agyon egy Glock 17-es félautomata fegyverrel. Tettét azzal indokolta, hogy a multikulturalizmus és a külföldiek bevándorlása ellen akart tiltakozni. 2012-ben 21 év börtönre ítélték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Gombos László

    Sziasztok! Ne írjátok le mivel indokolta a tettét, mert ezzel reklámozzátok az elveit. Egy bevándorló-gyűlölő társadalomban, mint a magyar, ez különösen veszélyes.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez