Meghalt az egyiptomi lány, akit tíz nő vert meg Angliában

Mariam Moustafa 18 éves volt és hetek óta feküdt válságos állapotban egy nottinghami kórházban. Az után került oda, hogy tíz nő kezdte ütlegelni és rugdosni egy buszon.

Az Angliában tanuló Mariam vásárolni volt, amikor az incidens történt. Már az utcán körbefogták és zaklatták, fenyegették. Ő megpróbált elfutni, felszállt egy buszra és arra kérte a sofőrt, hogy ne engedje fel a támadóit. A buszvezető azt mondta, ezt nem teheti. A nők felszálltak hát és ütötték-vágták, rúgták ahol érték. A fiatal lány szülei szerint egyértelműen rasszista támadásról volt szó: a tíz brit nő nem is ismerte Mariamot, ketten viszont közülük már négy hónappal korábban is rátámadtak.

A lánynak egy fiatal férfi kelt a védelmére, ő vitte kórházba, ám súlyos belső sérülései ellenére onnét néhány órával  később elküldték. Aztán visszakerült, de három hét után meghalt. Családja ezért most a kórházat is perli, gondatlanságért.

_100444604_hi045579066

Az ügyben eddig egy 17 éves lányt vettek őrizetbe, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A londoni egyiptomi konzul is részt vesz a körülmények felderítésében, a brit rendőrség szemtanúkat keres. Mariam a testvére szerint fél szívvel született. A boncolásból egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi volt a halála oka – közölte a BBC. Az arab lapok belső vérzésről írnak, méghozzá az agyban. Sameh Soukry egyiptomi külügyminiszter azt mondta: nem maradhat büntetlen ez a “fájdalmas incidens”.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez