Rakétatámadás Rijád ellen – egy ember meghalt

Hét rakétát semmisített meg a légvédelem Szaúd-Arábia fővárosa felett. Egy rakéta rázuhant egy lakóházra, melyben egy egyiptomi család élt.

Egy ember meghalt és ketten megsebesültek. A rakétákat a húszi lázadók lőtték ki Jemenből. Szaúd-Arábia három éve háborút folytat a síita húszi lázadók ellen, akiket Irán támogat.

Szaúd-Arábia trónjának örököse, Mohamed bin Szalman herceg koalíciót szervez Iránnal szemben. Nemrég Londonban és Washingtonban tárgyalt, ahol fegyvereket vásárolt. Szaúd-Arábia számíthat az USA és Izrael támogatására Iránnal szemben. Az irániak viszont Oroszország szövetségesei és rendszeresen egyeztetik elképzeléseiket Törökországgal is. Irán külügyminisztere legutóbb lőporos hordóhoz hasonlította a Közel-Keletet. Franciaország külügyminisztere a térségbe utazott, hogy megpróbáljon közvetíteni a szemben álló felek között, de megfigyelők csak kevés esélyt látnak arra, hogy ne növekedjen a feszültség a Közel-Keleten, melyet a legutóbbi rakétatámadás Rijád ellen csak tovább fokozott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez