Fedezd fel Európát ingyen!

Az európai identitás megerősítése, a nacionalizmus és a populizmus elleni harc keretében az EU kedvezményes vasúti programot hirdetett meg 18 éves fiatalok számára. 15 ezer fiatal ingyen utazgathat négy országban egy hónapon át.

Az Európai Unió állja az interrail-számlát, a szállásról és étkezésről, meg minden egyébről a fiataloknak maguknak kell gondoskodniuk. Júniusban lehet majd jelentkezni az EU’s website for youth programs oldalakon. Kvóta van minden állam számára.

Az Európai Néppárt javasolta ezt a 12 millió eurós programot abból a célból, hogy az Európai Unióban felerősödött nacionalizmus és populizmus ellen küzdjenek. Az Európai Néppárt azt szeretné, ha a fiatalokban kialakulna valamiféle európai identitás. Ennek a pártcsaládnak a tagja a Fidesz is. Az Európai Néppárt az Európai parlament legerősebb frakciója. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök a frakció vezetőivel vitatta meg az európai helyzetet Brüsszelben. Az Európai Néppárt német és francia vezetői azon vannak, hogy a nemzeti identitás mellett mind nagyobb hangsúlyt kapjon az európai identitás is. Jövőre európai választásokat rendeznek, ezért tartja fontosnak a fiataloknak nyújtott vasúti kedvezményes utazást az Európai Néppárt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez