Mint egy James Bond film – a hercegnő második ruhája – videó

1968-as nyitható tetejű kék Jaguár, fekete szmokingos vőlegény és hátul mélyen kivágott, fehér színű selyemruha Stella McCartneytól Sussex új hercegnőjén. A New York Times tudósítója úgy érezte: egy James Bond filmbe csöppent tegnap Windsorban, a nagy esküvő második felvonásán.

Régi uralkodói hagyományok keveredtek a 21. század szellemével és a multikulturalizmussal az év, vagy inkább az évtized esküvőjén. Így volt ez már a kápolnában is és így folytatódott a nap hátralévő részében, a zártkörű fogadáson is.

Ezt tükrözte az amerikai menyasszony, Meghan Markle mindkét ruhája is, melyeket angol női tervezők álmodtak meg. Azt, amelyben az (akkor még majdani) apósa, Károly herceg az oltárhoz vezette a menyasszonyt és amelyet milliók csodáltak élőben szerte a világon, Clare Waight Keller készítette. A másodikat, a szintén letisztult, ám az elsőnél jóval csábosabb modellt Stella McCartney tervezte. Két dolgozó nő, aki maga járta ki magának az elismerést a hivatásában – akárcsak Meghan Markle az övében.

A második ruha semmivel nem volt kevésbé ragyogó, mint az első. Viszont kevésbé volt zárt –  persze bőven az udvarnál elfogadott kereteken belül. A régi filmeken Jean Harlow vagy Audrey Hepburn hordott hasonlókat. Valószínűleg nem tartja majd számon a történelem úgy, ahogy a máris ikonikus menyasszonyi ruhát fogja a hosszú fátyollal. De ahhoz hasonlóan a nagy nap szerves része volt ez is – véli a New York Times tudósítója. Mert megtestesíti az új házaspár, Harry és Meghan imidzsét, melynek része a régi tradíciókkal házasságra lépő popkultúra, életerő és 21. századi nyitottság.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez