Grönland után újabb egzotikus szigetről nyílt kiállítás

Mégpedig Budapest VIII. kerületében, a Zászlómúzeumban.

Madagaszkárról általában a lemurok és a kaméleonok jutnak az emberek eszébe – kivéve a magyarokat, akik Benyovszky Móricra is gondolnak, ha meghallják a világ negyedik legnagyobb szigetének a nevét. A mostani megnyitón is volt róla szó: G. Németh György, a “Magyar-Madagaszkári Társaság Benyovszky Móric (1741-1786) emlékére” elnöke mesélt róla.

G. Németh György
G. Németh György

Suha György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa afrikai kapcsolatainkról beszélt, megemlítve, hogy Madagaszkár is fontos számunkra, például onnan is fogadunk egyetemeinkre ösztöndíjasokat.

Suha György
Suha György

Kubassek János, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója az országról kicsit tudományosabban tartott rövid előadást.

Kubassek János
Kubassek János

Madagaszkár tiszteletbeli konzulja, Randrianasolo Lalarison Richard megköszönte a lehetőséget, hogy a Balogh László alapított és igazgatott múzeumban be tudja mutatni országát.

Randrianasolo Lalarison Richard
Randrianasolo Lalarison Richard

A kiállításon a főszerep a fotóké. Egerből jött Gál Cecília, akinek képei a falakon láthatók, a vitrinekben pedig a többi közt az országra jellemző ásványkincseket mutatják be a három hónapig nyitva tartó tárlaton.

Gál Cecília
Gál Cecília

A kiállító művész a világ sok izgalmas országában járt és fotózott, a jövőben is többször találkozunk majd képeivel a Zászlómúzeumban.

DSCF1091

DSCF1097

DSCF1099

DSCF1120

DSCF1176

 

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez