Nők a kémkamerák ellen: a magánéletem nem pornó

Dél-Korea történelmének legnagyobb nőtüntetése zajlott le szombaton, mégpedig a kémkamerák ellen. A molka – a kémkamera – mindennapos rettegés forrása a hölgyek számára Dél-Koreában.

A minikamerák ugyanis mindenütt elhelyezhetőek és jó képet készítenek bárkiről, bármilyen élethelyzetben. Ezért a nők joggal tarthatnak attól, hogy még a vécén sincsenek biztonságban, mert kémkamerák rögzíthetik bármilyen tevékenységüket. Ezért sokan manapság elfedik az arcukat a mellékhelyiségekben, nehogy a kémkamerák áldozatai legyenek.

Dél-Koreában sajátságos pornóipar alakult ki a kémkamerák segítségével, amely súlyosan sérti a magánéletet. Ami még rosszabb: a hatóságok, melyeknél a főnökök döntő többsége férfi, csak mosolyognak a problémán és nem tesznek ellene semmit. Ezért ment ki több mint 30 ezer nő az utcára Szöulban, hogy tiltakozzon nemcsak a kémkamerák, hanem a hatóságok hanyagsága miatt. Dél-Korea az élvonalban áll az informatikában, már a gyerekek is remekül alkalmazzák a legújabb módszereket. Sok gyerek már pornóoldalakat nézeget, tinédzserek pedig kémkamerákat használnak, hogy megfigyeljék a barátnőjüket vagy más nőket. Akik védtelennek érzik magukat a kémkamerákkal szemben Dél-Koreában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez