Felszámolja a drótkerítést az új spanyol belügyminiszter

A Marokkó és Spanyolország között húzódó hatméteres kerítés rendszeresen sérülést okoz a rajta átmászni próbáló migránsoknak.

Fernandro Grande-Marlaska frissen beiktatott spanyol belügyminiszter megígérte, hogy felszámolja azt a drótkerítést, amelyen afrikai bevándorlók ezrei próbáltak meg illegálisan átkelni Európába az elmúlt években Marokkóból Spanyolországba. A hat méter magas drótkerítés az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és Európa határán, a rajta átmászó migránsok számos alkalommal szenvedtek komoly sérüléseket.

„Mindent meg fogok tenni, hogy láthassam, ahogy ezeket a szögesdrót kerítéseket eltüntetik Ceuta és Melilla között” – mondta Fernando Grande-Marlaska csütörtökön egy rádióinterjúban, majd hozzátette, hogy nem ésszerű és nem is elfogadható, hogy emberek ugrálnak át a kerítésen.

A héten nem ez az első bejelentés, amely a migránsok védelmében születik Spanyolországban. Hétfőn a Földközi-tengeren hánykolódó Aquarius hajónak ajánlotta fel Pedro Sánchez spanyol kormányfő, hogy Valenciában kiköthet, miután Málta és Olaszország is visszautasította a fogadásukat. A fedélzeten utazó 629 migráns az Euronews szerint azonban mégsem indult el Spanyolországba, mivel a hajót működtető segélyszervezetek bejelentették, hogy a távolság miatt nem biztonságos  az utazás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez