Külföldiekre vadásznak az orosz nők a futball világbajnokságon

Legalábbis ezt állította a kormánypárti média egyik sztárja, mondván: ezerszámra érkeznek Moszkvába vállalkozó szellemű fiatal nők, akik külföldi partnert keresnek maguknak.

A Burger King oroszországi leányvállalata reklámkampányra akarta kihasználni ezt: 3 millió rubelt /13 millió forint/ ígért annak a nőnek, aki elkap egy külföldi focistát és aztán gyereket szül tőle! Ettől lesz nagy az orosz foci – állította a Burger King, amely életre szólóan ingyenes Wopper burgert is ígért a vállalkozó szellemű orosz nőnek…

Mindez kiváltotta nemcsak a feministák, de az egész közvélemény tiltakozását. Így a Burger King szégyenszemre vissza kellett, hogy vonja furcsa reklámkampányát. “Oroszországban nincs törvény a szexuális zaklatásról” – nyilatkozta a BBC-nek az egyik feminista szervezet aktivistája. Aljona Popova elmondta: nemrég a parlament etikai bizottsága vizsgálta meg Leonyid Szluckij képviselő zaklatási ügyét. Több újságírónő tényekkel bizonyította, hogy a szóban forgó képviselő zaklatta őket. Erre mi történt? A parlament etikai bizottsága megdorgálta ugyan a képviselőt, de nem fosztotta meg tisztségétől. Így az áldozatok bírósághoz sem fordulhattak, hiszen a képviselőt védte a mentelmi jog.

Az igazán szomorú az egész ügyben az, hogy Oroszországban a nők számára még mindig óriási lehetőségnek számít egy külföldi partner megszerzése. A Szovjetunióban is versengtek a nők a külföldi partnerért, aki kijuttatja őket a kommunista paradicsomból. A rendszerváltás már 27 éve megtörtént, de ebben a tekintetben csekély a változás: az orosz nők még mindig tömegesen vadásznak a külföldi férfiakra – jelenleg épp a futball világbajnokság idején.

Fotó: fiatal nők csevegnek Kazánban / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez