Újra felépíthetjük a Kárpát-medencét – mondta Orbán Viktor Tusványoson

Köszönhettük az egymilliomodik visszahonosított polgárt, ez nagyszerű eredmény- mondta Orbán Viktor Tusványoson.

Minden itt leadott voks felelősségvállalás volt az anyaországbeliek iránt – jelentette ki a miniszterelnök.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere kifejezést ugyan sokan gúnyolják, de sokkal jobb, mint a korábbi nemzeti betartás rendszere – jegyezte meg Orbán Viktor.

Szeptembertől nagy változások várhatóak, feladatunk a korszaképítés. Évente 11 ezer milliárd forinttal nagyobb értéket állítunk elő, mint 2010-ben – hangzott el.
A demográfiai célok elérése is közelebb került, 1,25-ről 1,5-re nőtt a gyerekszám átlaga.

2030-ra készüljön el Paks, legyen meg az energiafüggetlenség, a demográfiai célokat érjük el – sorolta mások mellett.

IMG_9977

Véget ért a száz év magány korszaka. Újra felépíthetjük a Kárpát-medencét – mondta Orbán Viktor. Kössük össze autópályákkal, vasutakkal a környező országokat Magyarországgal, hangoljuk össze a haderőfejlesztéseket, fektessünk be egymás országaiban – tett ajánlatot a miniszterelnök Romániának és más szomszédos országoknak.
Székelyföld létezett akkor is, amikor az egységes Románia még nem, és akkor is létezni fog, amikor egész Európa már behódolt az iszlámnak – mondta Orbán Viktor. Emiatt Romániának erőforrásként kell tekintenie a térségre. Közép-Európa útja a szabad nemzetek útja – jelentette ki.

A miniszterelnök a külpolitikai eseményeket is értékelte. Trump mérnöki pontossággal betartotta ígéretét, új világrendet épít. A kínai menetelés folytatódik. Oroszország Ukrajna nélkül is tud gázt szállítani Európának. Ukrajna adósrabszolgaság felé sodródik, az EU-tagság esélye gyakorlati zéró. Ezt fel kell ismeri, az oroszokkal kapcsolatos EU-politika ugyanis jelenleg primitív – mondta a miniszterelnök. Törökország szerepe fontos, hisz ernyőként védi Európát.

Mindezek ismeretében szükség van európai haderőre – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A bürokrácia szelleme uralja Brüsszelt, Európa vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst – mondta Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság pártos, elfogult és európai szocializmus felépítésén dolgozik, szerencsére napjai meg vannak számlálva – értékelt a miniszterelnök. Megtagadta a keresztény gyökereket, az európaiak lecserélhetőek bevándorlókra. Liberalizmus van náluk, demokrácia nincs, a kellemetlen híreket a technológiai cégek törlik, a migránsokkal kapcsolatos híreket is gyakran- mondta Orbán Viktor, majd tanácsolta: tartalékolni kell az erőket az európai választásokra.Mi vagyunk Európa jövője – zárta beszédét.

Fotó: MTI, KRR

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Gombos László

    Sziasztok!
    Egy honlap, ami a rasszizmus legyőzését céljának tekinti, ahol nem szoktak rasszista cikkek megjelenni, ne hagyja szó nélkül az iszlamofóbia szítását, a szövegben elhangzott gyűlöletkeltést, az orosz zsarnoknak nyalizást, és a török zsarnoknak nyalizást se. Attól hogy kormányzati pénzt is kap a portálotok, tartást és pártfüggetlen újságírást várok el.
    Tisztelettel: Gombos László

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez