Német gazdasági miniszter: Juncker többszázezer európai munkahelyet mentett meg

A kereskedelmi háborúnak nincsenek nyertesei, csak vesztesei! – hangsúlyozta Németország gazdasági minisztere, aki a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozott. Peter Altmaier kiemelte: Juncker washingtoni látogatása során sikerült elkerülni a kereskedelmi háborút az Egyesült Államok és az Európai Unió között. Ezzel sokszázezer munkahely menekült meg Európában- hangsúlyozta Peter Altmaier.

Peter Altmaier bírálta Trump kereskedelmi háborúját Kína, Törökország és Irán ellen. Az egésznek a fogyasztók isszák meg a leginkább a levét, hiszen a védővámok miatt emelkednek a fogyasztói árak. Mindez lefékezheti a globális gazdaság növekedését, és ez mindenkinek a kárára van – nyilatkozta Németország gazdasági minisztere.

Irán esetében azért lépnek újra életbe a büntető szankciók, mert Donald Trump kilépett az atomalkuból. Az Európai Unió bírálta Trump döntését és arra szeretné rávenni Iránt, hogy mindennek ellenére tartsa magát az egyezményhez. Hétfőn ezzel kapcsolatban közleményt adtak ki Brüsszelben. Az EU és az iráni atomalkut aláíró európai államok /Franciaország, Nagy-Britannia és Németország/ mélységesen fájlalják az amerikai döntést. Egyáltalán nem értenek vele egyet- közölte Federica Mogherini, az EU külügyi főképviselője, aki maga is aláírta a dokumentumot.

Az amerikai döntés érinti Európát is, mert a szankciók olyan európai cégekre is vonatkoznak, melyek Iránban folytatnak gazdasági tevékenységet. A Total olajmulti már fel is függesztette egymilliárd eurós beruházását Iránban, mert az a veszély fenyegeti, hogy emiatt szankciók sújthatják az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez