Obama és Trump is tisztelgett Aretha Franklin életműve előtt

A soul királynője 76 éves korában halt meg családi körben Detroitban. 2010-ben állapították meg, hogy hasnyálmirigy rákban szenved. Koncertjeit lemondta és visszavonultan élt.

Respect című száma a fekete női egyenjogúság indulója lett. Aretha Franklin mindig kiállt a nők és a feketék jogaiért. Így nem csoda, hogy az Egyesült Államok első fekete elnöke méltatta Aretha Franklin életművét, amely egy kicsit a szimbóluma volt annak, hogy nemzedékében a fekete nőknek milyen akadályokat kellett leküzdeniük.

A Soul királynője nagyon mélyről jött, de hála csodálatos hangjának, sikerült kikerülnie onnan, és zenéjével elvarázsolnia a publikumot az Egyesült Államokban és külföldön is.

Donald Trump is meghajtotta a fejét a Soul királynője előtt, hiszen ez kötelező az Egyesült Államok elnöke számára a huszonegyedik században. Egy színesbőrű munkatársnője ugyanakkor nemrég megjelent könyvében rasszistának és macsónak jellemezte Donald Trumpot, aki egyáltalán nem adja meg azt a tiszteletet a fekete nőknek, melyről Aretha Franklin énekelt leghíresebb dalában, a Respectben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez