Merkel-Putyin találkozó Trump bosszantására

Németország Oroszország foglya az energiafüggőség miatt – állította Donald Trump, aki teljes erővel fúrja a Nord Stream 2 gázvezetéket. Ez ugyanis közvetlenül Oroszországból Németországba viszi a gázt, nem pedig Ukrajnán keresztül.

Merkel kancellár nemrég Szocsiban találkozott Putyinnal, akivel tegező viszonyban vannak. Felváltva beszélgetnek németül és oroszul. Putyin ugyanis az NDK-ban szolgált a KGB-ben még a nyolcvanas években. Angela Merkel pedig – mint az NDK egyik fiatal fizikusa – tanulmányai egy részét Szentpéterváron végezte, melyet akkor még Leningrádnak hívtak.

Putyin Ausztriába is ellátogat, hogy gratuláljon a külügyminiszter asszonynak esküvője alkalmából. A szélsőjobboldali Szabadság Párthoz tartozó külügyminiszter asszony nagy barátja Oroszországnak. Lelkesen lobbizik azért, hogy mielőbb oldják fel a szankciókat Oroszországgal szemben. Merkel kancellárnak ezzel szemben az a véleménye, hogy a szankcióknak maradniuk kell Moszkvával szemben. Ezért Berlinben már jóelőre közölték: senki ne számítson szenzációs bejelentésekre Merkel és Putyin találkozója után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez