Az orosz kémnő nem ígért szexet

A 29 éves Marija Butyina jelenleg egy washingtoni börtönben várja, hogy az ügyészség kémpert indítson ellene. Azzal vádolják a fiatal nőt, hogy Trump elnök közelébe akart férkőzni a 2016-os választási kampány idején.

Ez végül is nem járt sikerrel, de Trump fiával sikerült találkoznia. Minderről beszámolt orosz főnökének, Alekszandr Torsinnak. Az ügyészség Washingtonban korábban azt állította, hogy Marija Butyina szexet ajánlott idősebb amerikai uraknak, ha megkönnyítik az előrejutását. Kiderült: ezt az állítását az ügyészség nem tudja bizonyítani. Ezért ezt a vádat ejtették, de továbbra is fenntartják: Marija Butyina az orosz kormány megbízásából férkőzött be az Országos Fegyverszövetségbe /National Rifle Association/, amely Donald Trump egyik fő szponzora volt az elnökválasztáson.

A furcsa kémpert az ügyészség folytatja le Washingtonban. Nem bízták rá Robert Mueller különleges ügyészre, aki Trump és az oroszok szerteágazó kapcsolatait vizsgálja. Trump vesztes ellenfele, Hillary Clinton változatlanul állítja: az oroszok miatt veszített. Az amerikai kémelhárítás bizonyította: az orosz hírszerzés feltörte Hillary Clinton adatbázisát és onnan kompromittáló dokumentumokat juttatott el Trump kampánycsapatához. Az USA szankciókat alkalmaz Oroszországgal szemben emiatt. Marija Butyina egyetemistaként tartózkodott az Egyesült Államokban és eközben próbált meg közel férkőzni Donald Trumphoz.

Közben több könyv állítja az USA-ban és Nagy-Britanniában, hogy Putyin elnök valamilyen kompromittáló dokumentumokkal sakkban tartja Donald Trumpot. A két elnök helsinki találkozója kapcsán felerősödtek ezek az állítások, de egyértelmű bizonyítékokkal senki sem szolgált. Az ellenzéki demokraták mégis impeachmentet emlegetnek, vagyis az orosz kapcsolatokra hivatkozva akarják eltávolítani Donald Trumpot a Fehér Házból. Jelenleg többségben vannak a washingtoni kongresszusban a republikánusok, akik kiállnak Trump mellett. Ha azonban novemberben veszítenek a választásokon, akkor a helyzet változhat. Trumpnak mindenesetre az esze ágában sincs távozni, mint mondta, 2024-ig kíván a Fehér Házban maradni.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez