Törvényt sértett a “csak nőknek” zenei fesztivál

Ezt állapította meg az ombudsman Stockholmban. A nők azért dobtak össze több mint félmillió svéd koronát egy saját fesztiválra, mert több korábbi zenei rendezvényen brutálisan molesztálták a lányokat a kissé berúgott vagy drogrévületben mulatozó fiúk.

A zenei fesztivált meg is tartották Göteborgban azzal a szigorú korlátozással, hogy férfiak nem léphetnek be. Az őrző védő szolgálat be is tartotta a fesztivál rendezőinek a kérését, de az elutasított fiúk közül sokan tiltakoztak és az ombudsmanhoz fordultak. Aki aztán hosszas tépelődés után nekik adott igazat. Az indoklás szerint diszkrimináció a férfiak kizárása.

Bár az ombudsman megértette a fesztivál rendezőinek a szándékát, rámutatott arra, hogy néhány rémes eset nem indokolhat általános tilalmat. Egy-két botrányosan viselkedő férfi miatt nem lehet mindenkit kizárni egy zenei fesztiválról.

A Facebookon szerveződő női mozgalom kemény magja fogadkozik: ettől függetlenül a jövőben is rendeznek majd olyan zenei fesztiválokat, ahova nem engedik be a férfiakat! Akinek ez nem tetszik, az keressen magának olyan fesztivált, ahol nincs ilyen korlátozás – közölték.

Fotó: Rockfoto

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez