Trump ki akarja tiltani Amerikából a Huawei és ZTE készülékeket

Az USA elnöke szerint a Huawei és a ZTE szoros kapcsolatban áll a kínai hadsereggel és ezért berendezései veszélyeztetik a nemzetbiztonságot az Egyesült Államokban.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint Trump ki akarja tiltani a két kínai informatikai óriást az Egyesült Államokból. Ezért is kérte az USA Kanadától a Huawei örökösnőjének letartóztatását. Az amerikai sajtó részletesen beszámol arról, hogy a Huawei alapító atyja a hadseregben kezdte meg a kutatómunkát és mind a mai napig szoros kapcsolatban áll vele. Emlékeztetnek arra is, hogy annak idején a tálibok informatikai rendszerét a Huawei alakította ki Afganisztánban. Ahol Oszama bin Laden a társaival együtt megszervezte a szeptember 11-i merényletsorozatot 2001-ben.

Arról az apróságról megfeledkeznek az Egyesült Államokban, hogy korábban az USA maga is támogatta a tálibokat és Washington kérte meg ugyanerre Kínát is. Akkor ugyanis együtt küzdöttek a közös ellenség, a Szovjetunió ellen Afganisztánban. Azóta sok idő eltelt és a Huawei előnyre tett szert a G5 technológiában. Az USA semmiképp sem akar abba beletörődni, hogy nagy vetélytársa, Kína ezen a fontos területen megelőzze. Ezért is rendelte el a kereskedelmi háborút Kínával szemben Donald Trump. Ott most fegyverszünet van, de csak 90 napig. December elsején kezdődött meg a visszaszámlálás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez