Szeptember 11 egyik túlélője is meghalt a kenyai támadásban

Eddig 21 áldozat kiléte vált ismertté a keddi terrortámadás után, melyet az al-Shabab fegyveresei követtek el Nairobiban.

A DusitD2 ötcsillagos hotelnek is otthont adó épületegyüttes ostroma 19 órán át tartott. Az iszlamista fegyveresek közül öttel végeztek a biztonsági erők – közölte Kenyatta elnök.

Az áldozatok között van olyan is, aki túlélte a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadást. Jason Spindler egy amerikai cég elnök-vezérigazgatója volt, halálhírét a fivére jelentette be a Facebookon. 2001-ben egy befektetési bankban dolgozott a Világkereskedelmi Központ épületében, amikor az ikertornyok leomlottak. Bár az épületben volt, élve megúszta a csaknem 3 ezer ember életét követelő támadássorozatot, aztán megalapította az I-Dev International nevű céget, amely a szegénység elleni küzdelemhez dolgozott ki úttörő pénzügyi megoldásokat. Most éppen Kenyában építettek egy minierőművet az Isten háta mögötti vidékek fejlesztése érdekében. Az üzleti és jogi diplomával egyaránt rendelkező Jason Spindler korábban Peruban is szolgált az amerikai Békehadtestben.

Az áldozatok között van még többek között egy jól ismert focirajongó, egy youtuber és két elválaszthatatlan barát is, akik a hotel Secret Garden éttermében ebédeltek  – írja a BBC híroldala. 

Fotó, forrás: BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez