Halálra késelték a férfit, aki egy nő védelmére kelt Kairóban

Kairó déli részén fogdosni kezdett az utcán egy férfi egy nőt. Az egyik járókelő a nő segítségére sietett. Ez lett a veszte.

A két férfi dulakodni kezdett, a 36 éves Szajed Tahát halálra késelte a zaklató – írja az Ahram Online. Gyilkosát őrizetbe vették.

Fotó: Gulf365.co
Fotó: Gulf365.co

 

Egyiptomban gyakori a nők zaklatása a nyílt utcán – 2014-ben, Szíszi elnök beiktatási ünnepségén egyenesen megerőszakoltak egy nőt a tömegben a Tahrir téren Kairóban. Alig néhány nappal korábban hoztak törvényt arról, hogy legkevesebb hat hónap börtön vagy 3 ezer egyiptomi font bírság jár a zaklatásért. A nők jó része azonban még ma sem tesz feljelentést, hisz a rendőrök közül is sokan az áldozatot hibáztatják az ilyen esetekben.

Egyiptom történetében először indult tavaly ősszel kampány a szexuális erőszak ellen, nemzetközi szervezetek, az Európai Unió, egyiptomi hírességek részvételével. Ennek legismertebb videójában a népszerű zenész, Hany Adel mellett Menna Salabi színésznő bátorítja a férfiakat arra, hogy keljenek a nők védelmére ilyen esetekben. Ahogy ezt Szajed Taha is tette. A férfit, aki életével fizetett azért, hogy kiállt egy nő mellett, sokan hősként méltatják most Egyiptomban.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez