Miért kapnak német nyugdíjat a Führer külföldi hívei?

Eziránt tudakozódott a belga parlament, amely felszólította Németországot: a világháború után 74 évvel ne folyósítson tovább nyugdíjat azoknak, akik a náci rendszert szolgálták Belgiumban!

Adolf Hitler úgy rendelkezett, hogy azok az SS tagok, akik külföldi állampolgárok, éppúgy teljes jogú német nyugdíjat kapjanak, mint más Németországban. Később a Führer kiterjesztette ezt az intézkedést mindazokra, akik letették a hűségesküt a náci Németország vezetőjének, vagyis neki.

Belgiumban nemcsak a németek léptek be a Waffen SS-be, hanem bőven voltak ott vallon és flamand katonák is. Léon Degrelle vallon náci vezér még a szovjet frontra is kiment, ahol azután megkapta a vaskeresztet személyesen a Führertől. A Charlemagne Waffen SS hadosztály még Berlinben a Führer-bunker környékén is harcolt.

18 belga állampolgár kap német nyugdíjat Hitler egykori törvénye alapján, de egyetlen Waffen SS tag sincsen közöttük – válaszolta a belga parlamentnek a német pénzügyminisztérium. A londoni Guardian viszont arról ír az eset kapcsán: más európai államokban is élnek még olyan öreg nácik, akik német nyugdíjat kapnak a Führer halála után 74 évvel! Nagy-Britanniában is vannak ilyen náci nyugdíjasok – állítja a Guardian.

Belgium megszállt ország volt a második világháború idején, de Nagy-Britannia keményen ellenállt a náciknak, akiknek vezéreit Churchill utasítására internálták a szigetországban. Azok a brit nácik, akik letették a hűségesküt Hitler Adolfnak, ma is állami nyugdíjat kapnak Németországtól – közli a londoni Guardian, mely megírja: a német pénzügyminisztérium személyiségi jogokra hivatkozva nem ad ki neveket. Ezért a nácik külföldi hívei mindhalálig kapják nyugdíjukat Németországtól, ahogy azt Hitler annak idején megígérte nekik…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez