1 milliárd jenért szabadulhat Carlos Ghosn

Teljesítményét az autóiparban felsőfokban méltatták, de menedzseri stílusa kicsapta a biztosítékot Japánban. Nagy összegű adócsalással gyanúsítják.

A Renault-Nissan-Mitsubishi egykor nagyhatalmú ura előzetesben üldögél múlt november óta. Most a japán bíróság úgy döntött, hogy amennyiben Carlos Ghosn kifizeti az óvadékot, akkor szabadlábon védekezhet. Az óvadék igen magas: 1 milliárd jen vagyis 7,9 millió euro. Az ügyész meg akarta akadályozni Carlos Ghosn szabadlábra helyezését, de a bíróság másként döntött. Carlos Ghosn neje többször is jelezte, hogy az idős üzletember egészségügyi problémákkal küszködik a szigorú japán börtönben.

Carlos Ghosn-t nagy összegű adócsalással gyanúsítják Japánban. Az ügyészség ezenkívül azt is vizsgálja, hogy számos magánszámláját a japán cégekkel fizettette ki. Carlos Ghosn az adócsalást tagadja. Ami a magánszámlák céges kifizetését illeti, Ghosn vállalta,hogy visszaadja a pénzt. A libanoni- brazil üzletember teljesítményét az autóiparban felsőfokban méltatták, de menedzseri stílusa kicsapta a biztosítékot Japánban éppúgy, mint Franciaországban

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez