Hamász-rakéta érte el Tel-Avivot – hét sebesült

A Gázai-övezetből kilőtt rakéta több mint száz kilométert tett meg a levegőben, mielőtt becsapódott volna Tel-Aviv külvárosában. Egy ház kigyulladt és a benne lakó család tagjai megsérültek. Mindnyájukat kórházba kellett vinni.

Miért nem működött a rakétavédelmi rendszer? Ezt a kínos kérdést teszi fel az ellenzék, melynek élén Benny Ganz tábornok áll. Ő nemrég még az izraeli hadsereg vezérkari főnöke volt. Két héttel a választások előtt azt állítja, hogy Benjamin Netanjahu kormánya képtelen garantálni Izrael biztonságát. “Izrael a Hamász túsza lett!” – jelentette ki Benny Ganz tábornok, akinek jó esélye van arra, hogy a választásokon megszorongassa Benjamin Netanjahut.

Izrael kormányfője gyorsan hazatér Washingtonból 

Trump hétfőn jelenti be hivatalosan: az USA elismeri Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett! A terület az 1967-es háború idején került izraeli ellenőrzés alá. Stratégiai fontossága miatt Izrael nem akarja visszaadni Szíriának. Trump bejelentése nagy segítség Netanjahunak a választások előtt.

A Hamász rakétacsapása viszont komoly kihívás a miniszterelnöknek, aki kemény választ ígért a Hamásznak. A palesztin szervezet évek óta irányítja a Gázai-övezetet, ahonnan  eddig csak rövid hatótávolságú rakétákat lőttek ki. A mostani, mely több mint száz kilométert tett meg a levegőben, hogy eltalálja Izrael gazdasági fővárosát, új kihívást jelent. Különösen azért, mert az izraeli rakétaelhárító rendszer nem volt képes megakadályozni a becsapódást Tel-Aviv külvárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez