Két kanna benzin és öngyújtók New York híres katedrálisában

Két kanna benzinnel és öngyújtókkal lépett be egy férfi Manhattanben a Szent Patrik székesegyházba. A biztonsági őr vette észre a gyanúsan viselkedő férfit, akit később letartóztattak.

Napokkal a párizsi Notre-Dame-ot ért tűzeset után a manhattani Szent Patrik-székesegyházba sétált be egy férfi két kanna benzinnel és öngyújtókkal – adta hírül az Independent. Azt, hogy mi volt az indítéka, egyelőre nem tudják. A 37 éves New Jersey-i lakos szerda éjjel parkolta le az autóját Manhattan egy távolabbi részén, majd rövid séta után visszatért az járműhöz, magához vett néhány tárgyat és ezekkel együtt lépett be a templomba.

A bejáratnál a biztonsági őr megállította, és megkérdezte, hová tart, majd közölte vele, hogy nem mehet be az épületbe a nála levő dolgokkal. Ahogy a férfi megfordult, az őr észrevette, hogy benzin folyt ki az egyik kannából. Ekkor értesítette a terrorelhárítókat, akik letartóztatták a férfit – közölte a New York-i Rendőrkapitányság (NYPD).

Azt nem tudni, hogy gyújtogatás szándékával érkezett-e a helyszínre. A rendőröknek azt mondta, azért akart átmenni a székesegyházon, hogy levágja az utat a Madison Avenue felé. A kannák azért voltak nála, mert az autójából kifogyott a benzin. Ezt ellenőrizték a járőrök és a jármű tankjában még volt benzin. A férfinél öngyújtókat és gyújtófolyadékot is találtak, ami szintén aggodalomra adhat okot a New York-i rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője, John Miller szerint.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez