Letelepedési engedélyt kaphatnak a terror áldozatai Új-Zélandon

Ötven muzulmán halt meg két mecsetben, amikor március 15-én egy ausztrál terrorista tüzet nyitott rájuk Christchurch-ben. A tragédia megrázta nemcsak a szigetországot, de az egész világot is.

A kormány most úgy határozott: a terror áldozatai letelepedési kérelemmel fordulhatnak a hatóságokhoz a következő két évben. Ha megfelelnek a kritériumoknak, akkor Új-Zélandon élhetnek.

A helyi muzulmánok közösségének vezetője megköszönte a kormány döntését. A sajtónak elmondta: az ötven meggyilkolt muzulmán többsége családfenntartó volt. Vagyis nemcsak egy közeli családtagot gyászolnak, hanem egy katasztrofális helyzetet is, mert veszélybe került az egész család megélhetése.

Brenton Tarrant, az ausztrál terrorista azzal indokolta a tettét, hogy az iszlamisták fenyegetik a keresztény világot. Srí Lankán, ahol az Iszlám Állam terroristái húsvétkor több mint 350 embert megöltek és 500-at megsebesítettek, éppen arra a mészárlásra hivatkoztak, mely Christchurch-ben történt. Sem Új-Zélandon, sem pedig Srí Lankán nem számítottak ilyen merényletekre, hiszen egyik országban sem voltak éles ellentétek a keresztények és a muzulmánok között. A terroristák minden bizonnyal azt akarták üzenni: a terrorizmus világjelenséggé vált.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez