Elvált férje ölette meg Afganisztán legnépszerűbb újságírónőjét?

Egy héttel halála előtt vált el férjétől az újságírónő, aki a parlamentnek is kulturális tanácsadója volt. Kiállt a nők jogai mellett, és ezt férje nem tudta elviselni. Az újságírónő családja szerint a férj áll a gyilkosság hátterében.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elvált férjet, akinek köze lehet felesége halálához. Mi történt?
Féltem az életemet – írta május elején a Facebookon Mena Mangal, aki televíziós műsorvezetőként bátran kiállt a nők jogaiért Afganisztánban és rendszeresen kapott ezért  fenyegetéseket.

Aztán lelőtték és édesanyja könnyek között közölte a hírt. Ezzel egyidejűleg megvádolt egy fegyveres csoportot a gyilkossággal. Ez a fegyveres csoport korábban elrabolta az újságírónőt és csak váltságdíj ellenében engedte őt szabadon. Akkor az újságírónő feljelentése alapján a rendőrség elcsípte a fegyveres banda tagjait, ám azok nemrég szabadlábra kerültek.

Afganisztánban a tálibok és más fegyveres iszlamista csoportok vadásznak az aktivistákra, akik bátran kiállnak a nők jogaiért. Most azonban már családi szálat is bogoznak a hatóságok az újságírónő meggyilkolásának ügyében. Bár meglehet, hogy a kettő összefonódik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez