137 év után megkapta az építési engedélyt a Sagrada Família Barcelonában

4,6 millió eurót fizetett ki a Sagrada Família /Szent család/ alapítvány Barcelona város önkormányzatának, amely így megadta az építési engedélyt a székesegyháznak.

Az alapítvány egyidejűleg vállalta, hogy 2026-ra befejezi az építkezést, mert akkor emlékeznek meg a zseniális építész, Antoni Gaudi halálának századik évfordulójáról.

A székesegyházat 1882-ben kezdték meg építeni a katalán fővárosban. Pénzhiány és politikai válságok miatt az építkezés többször is leállt és még ma sincs teljesen készen. Ha befejezik, akkor a Sagrada Família lesz Európa legmagasabb temploma, 172,5 méterrel.

Csak a 21. században vette észre Barcelona városi önkormányzata, hogy a Sagrada Famíliának nincs építési engedélye. Hosszadalmas jogviták után most sikerült megállapodni, így immár törvényes az építkezés. Amely évente több mint 4,5 millió turistát vonz és amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. Barcelonában már kicsit sokallják is a turistákat, ezért jól megfizettetik a Sagrada Família megtekintését. A legolcsóbb jegy 17, a legdrágább 38 euróba kerül a világhírű Sagrada Família székesegyházban Barcelonában, Spanyolországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez